Ryby i owoce morza w najlepszym wydaniu!

Krewetki z czosnkiem i pietruszką

Oto prosty przepis na smażone krewetki smażone na maśle z czosnkiem, posypane świeżo siekaną pietruszką.

Składniki:

400 g krewetek obranych bez ogonka (rozmiar 31-40 szt./lb) MyFood

3-4 ząbki czosnku, posiekane

3 łyżki masła

sól i pieprz do smaku

świeża pietruszka do posypania

 

Wykonanie:

Na dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez około 1 minutę, aż będzie aromatyczny, uważaj, aby nie przypalić czosnku.

Dodaj na patelnię rozmrożone, obrane krewetki. Smaż krewetki przez 2-3 minuty z jednej strony, aż staną się różowe i lekko przypieczone. Przewróć krewetki na drugą stronę i smaż kolejne 2-3 minuty. Gdy krewetki będą gotowe, dopraw je solą i pieprzem według własnego gustu. Przełóż smażone krewetki na talerz i posyp je świeżo siekaną pietruszką.

Podawaj natychmiast najlepiej w towarzystwie chrupiącego pieczywa!

Prosto, szybko i smacznie! Smacznego!