Oto prosty przepis na smażone krewetki smażone na maśle z czosnkiem, posypane świeżo siekaną pietruszką.
Składniki:
400 g krewetek obranych bez ogonka (rozmiar 31-40 szt./lb) MyFood
3-4 ząbki czosnku, posiekane
3 łyżki masła
sól i pieprz do smaku
świeża pietruszka do posypania
Wykonanie:
Na dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez około 1 minutę, aż będzie aromatyczny, uważaj, aby nie przypalić czosnku.
Dodaj na patelnię rozmrożone, obrane krewetki. Smaż krewetki przez 2-3 minuty z jednej strony, aż staną się różowe i lekko przypieczone. Przewróć krewetki na drugą stronę i smaż kolejne 2-3 minuty. Gdy krewetki będą gotowe, dopraw je solą i pieprzem według własnego gustu. Przełóż smażone krewetki na talerz i posyp je świeżo siekaną pietruszką.
Podawaj natychmiast najlepiej w towarzystwie chrupiącego pieczywa!
Prosto, szybko i smacznie! Smacznego!